Sokakban felmerülhet a kérdés: Annyi más sürgős kiadásom van, miért fontos nekem most ivóvíztisztítót vennem?  

Ijesztgetni nem szeretnénk! Azonban érdemes ebben a témában is sokkal tájékozottabbnak lenni!
Nézzen utána máshol is az itt olvasottaknak!:
Van aki a struccpolitikát kedveli, van aki megelőzni szeretne! Melyik utat választja?

 Az ANTSZ 1 sz. hírlevél tartalmából 2003-ból, amely a globális kemizációs biztonságról értesíti szakembereit. Érdemes nagyon komolyan venni!

A nyolc évig interneten is elérhető hírlevél, a 18-19-ik oldaláról idézünk:
A netről levett másolat megvan!
"A 2000-s évek elején a kereskedelmi forgalomban lévő vegyi anyagok száma már meghaladta a 130 000 -t, a regisztráltaké a 13 000 000 -t. Az előbbiek száma évente 400 - 1000 új tétellel növekszik, az utóbbiak számának évi növekedését pontosan nem ismerjük. A különböző márkaneveken (fantázianevek) forgalomba hozott készítmények számát 4 millióra becsülik. A készítmények összetétele általában ipari titok, a „fogyasztók” (lakosság, egészségügy, környezetvédelem stb.) körében gyakran ismeretlen.
Mindehhez az alábbi kiegészítéseket kell hozzátenni:
 – az átfogóan vizsgált (tesztelt) és ismert vegyi anyagok száma alig több mint 2 000(!) 4*, de még a kielégítően ismert hatású vegyi anyagok száma sem több mint 60 000;
– a WHO definíciója szerint minden egyes vegyi anyag potenciális kóroki tényező; ez azt jelenti, hogy a vegyi anyagok (tételszámuk 13 milliónál több!), mint kóroki tényezők sokszorosan haladják meg az eddig ismert valamennyi emberi megbetegedés ismert kóroki tényezőinek számát.

4 *: 2004-re az OECD, az US Environment Protection Agency és a Nemzetközi Vegyipari Szövetség együttesen vállalkozott az ún. nagy tömegben termelt és felhasznált – mintegy 4 000 HPV (high product volume) anyag, anyagok - átfogó elemzésére és az elemzés eredményeinek közzétételére (Intergovernmental Forum on Chemical Safety, 1998).

Mindezek figyelembevételével belátható, hogy a kemizáció fokozott, különösen kontrollálatlan növekedése a kockázatok olyan jelentős növekedését okozza, ami globális következményekkel járhat együtt. "

Vízminőség vizsgálat

Rákkeltő anyagok a palackos üdítőkben Nátrium-benzoát + Aszkorbinsav (C vitamin) = Benzol. Így rákkeltő! 2006.07.20 Népszabadság

Veszélyes lehet a klórozott ivóvíz? (Gondol Ön a Trihalometán hatására?) Makó Attila 2008. július 2., szerda, 8:00

Klór a vízben 

Mérgező fém a palackos vízben?  A Heidelbergi Egyetem (Németország) kutatóinak eredményei szerint azok a palackozott vizek, amelyek polietilén-tereftalátból (PET) készült palackban kerülnek a fogyasztókhoz, antimon-nyomokat tartalmaznak, ez a fém pedig mérgező hatású. A német kutatók 15 kanadai eredetű, valamint 48 európai palackos vizet vizsgáltak. Összehasonlításként azt is megmérték, hogy mennyi az antimon-tartalma az eredeti kanadai víznek, s elemezték 3 ionmentesített (de PET-palackban árusított) víz antimontartalmát is. Az összehasonlító mérések tárgya volt egy olyan kanadai víz is, amit polipropilén-palackban árusítottak.

Hónapok óta szivárog a méreg a Dunába

A film kizárólag a készítők tapasztalatait tükrözik és figyelem felkeltőnek szántuk.
Önnek ettől eltérő véleménye is lehet, azt t
iszteletben tartjuk.

Annyira nem jó a budapesti víz? Index 2006. június 7.Szerda 15:57

Más van az ásványvízben, mint amit rájuk írtak? (HVG cikk)

Nitrát az ivóvízben 

Sűrűsödő ivóvízszennyezések. Kevesebb pénz jut a védőzónák ellenőrzésére. Népszabadság • Ötvös Zoltán • 2006. augusztus 17

Tömeges fertőzés a vezetékes ivóvíz miatt...

Több mint egymillió ember ivóvizébe kerülhet méreg...

dr.Csáki Ferenc: Összefoglaló értékelés a talajok, a felszíni és a felszín alatti vizek peszticid tartalmáról. Klikk ide 

"Amerikában óránként két és fél millió műanyag palackot dobnak el. Ennyi pillepalack egymás mellé rakva háromhetente elérne egészen a Holdig"
(Az Ön környezetében mennyit dobnak el? Milyen hatással lesz ez az Önök és gyermekeik életére?) Klikk a cikk

Fájdalom csillapítót isznak a budapestiek? 2006 04.11.12.48 Infó Rádió
"A szennyvízcsatornákon a vizelettel és a széklettel együtt távozó gyógyszermaradványokat a budapesti parti kutak nem tudják megszűrni, így azok a Dunából bekerülnek a vízvezetékbe. Záray Gyula, az ELTE Környezettudományi Kutató Központjának elnöke az Inforádiónak elmondta: a kutatások még nem tudták kimutatni, hogy a vízben kis koncentrációban jelen lévő szerek fogyasztása, hogyan hat az emberi szervezetre.   

Budapest parti szűrésű kutakkal van felszerelve, amelyeken belül különböző baktériumok felelősek azoknak az anyagoknak a lebontásáért, amelyek elszennyezik a Duna vizét. A baj az, hogy olyan anyagokat is juttatunk a folyóba, amelyeket ezek a természetes eredetű baktériumok nem képesek lebontani - mondta az Infó Rádiónak Záray Gyula.

Az ELTE Környezettudományi Kutató Központjának vezetője szerint ugyanis a kutakban "dolgozó" baktériumok természetes molekulák lebontására rendezkedtek be. Így a mesterséges, rendkívül nagy stabilitású molekulákat, ami például a fájdalomcsillapítókat, vagy a gyulladáscsökkentőket jellemzi, nem tudják lebontani.
A gyógyszermaradványok pedig a szennyvízzel együtt, a vizelettel és a széklettel kerülnek a Dunába, ahonnan a parti szűrésű kutakon keresztül visszakerülnek az ivóvízbe.
Azt, hogy milyen mértékű biológiai hatása van annak, ha valaki ezt a gyógyszermaradványokkal szennyezett vizet tartósan issza, senki nem tudja megmondani - mutatott rá Záray Gyula, hozzátéve, hogy megoldásként a kutatások olyan gyógyszerek kifejlesztését tűzték ki célul, amelyek munkájuk végeztével 8 nap után teljesen lebomlanak".
(Komoly ez az igéret? Mikor teljesül? szerk)

Az alábbi idézeteket (és a cikket) olvasva felmerülhet a kérdés: Tessék mondani, itt most valaki csúsztat, elhallgat, vagy valami ennél is durvább dologról van szó?: "Záray Gyula, az ELTE Környezettudományi Kutató Központjának elnöke, több mint egy évig tartó vizsgálatsorozat keretében elemezte a fővárosi Duna-szakaszt és budapesti ivóvizet, úgy véli, hogy jobb csapvizet inni, mint palackozott folyadékot."
"A Záray professzor vezette csapat mérései ugyan kimutattak a Duna vizében elhanyagolható mennyiségű fájdalomcsillapító-maradványt, de ezek a parti szűrésű technológiának köszönhetően a főváros ivóvizében már nincsenek jelen." Budapesten nyerő a víz! 2008.03.21 13:05

Tragikus ivóvízszennyezés a fejlett országokban. A csapból nemcsak a víz folyik?

Az FVM állásfoglalása az ásványvizekről, üdítők és szeszesitalok kérdéseiről

Az FVM rendelete az ásványvizekről

 201/2001 (X.25) Kormány rendelet az ivóvíz minőségi követelményeiről
Elgondolkoztató, mennyi mérget, pl. arzént, cianidot, ólmot, Peszticideket: (rovarirtó, gombaölő, féregirtó, atkaölő) megengednek.
 

Az ANTSZ álláspontja az ivóvízben lévő ásványi anyagok szükségességéről

Az EGK direktívája az emberi fogyasztásra szánt vízről

A vese mint Ozmózis készülék 

Nőies férfiak és férfias nők, férfi mellnagyobbodás, szőrtelenedés és megfordítva, szükségtelen női pluszok vagy hiányok, százezrek életét keserítik a világon. Megzavarják a természet rendjét és a természetes élet viszonyait, az emberek társadalmi szerepeit és a lét kialakult szabályait. Mindezt a kutatók vészkiáltásai szerint az élővizekben, az ivóvízben felhalmozódó gyógyszerszármazékok, főleg a hormonkészítmények maradékai okozzák

Rákkeltő hatása van a klórnak - a magyar uszodáknak csak erre telik 
 Híradó 2005. március 10. 17:46:
 Egységes fertőtlenítési szabályokat tervez az Európai Unió

Fehér foltként szerepel a medencés fürdők ügye az Európai Unió közegészségügyi jogrendszerében. Az új és drága fertőtlenítési módszereket azonban a magyar uszodák zöme nem tudja kifizetni, a higiénés szabályok betartása miatt sokszor pusztán a vizet klórozzák. Egy budapesti konferencián azonban az unió szerte szükséges és egységes irányelvekről dönthetnek.

Egy közelmúltban megjelent belga tanulmány azt állítja, hogy az uszodák klóros vize nemcsak a bőrre és a szemre veszélyes, de a vízzel lenyelt klórnak rákkeltő hatása is van. (hoppá! Az ivóvizet lehet mindenhol klórozni? szerk.) A fürdők vizét azonban nemcsak klórral lehet tisztítani.

Minden más fertőtlenítő eljárás drágább, mint a klórozás. Vannak nagyon drága fertőtlenítő eljárások, de ezeknek a beépítése a technológiai rendszerbe még csak a jövő kérdése, mert ehhez anyagi forrásokat kell teremteni.

Az Országos Közegészségügyi Központ már tavaly megígérte, hogy a hazai uszodák vizét és levegőjét is megvizsgálja. Erre egyelőre még várni kell.
(Addig is jó egészséget a klórozott ivóvizekhez? Szerk.) Forrás híradó.hu


A fillér forintosítása Pí vízzel

 

Rákkeltő Hartmann zónák

Daganatról 1     Daganatról 2

Üzenetek a vízből 

Érző vízkristályok 

Vízből rákgyógyszer!    Káros Földsugárzás

A betiltott DDT (Gesarol) utóélete. 

Ma is kerül DDT az ételünkbe?

Fluor a fogkrémben

Akik a mi egészségünk javulásában segítettek:

Tafedim tea és balzsam

Táltos7 

 

Colonix méregtelenítés

Amway

Flavantik

 

"A hozzáférhetőség a biztonságos vízhez egy alapvető emberi szükséglet!"  Kofi Annan volt ENSZ Főtitkár

A fiatalosság megőrzésében nagy segítség lehet az Ozmózissal tisztított ivóvíz!

 

Már most szerezze be tőlünk Ozmózis víztisztítóját!
Így több pénzt és egészséget takaríthat meg!

 

Klór szűrés a zuhanyvízből       

     Vízttisztító javítás    Karbantartás, szerelés 

Háztartási vízkezelés  Üzemanyag megtakarító  Gázmegtakarítás    Összehasonlítások   

Vásárlói tapasztalatok  Miért kellene mindenkinek?      Tévhitek a vízről és az ásványvizekről Vízhelyzet 

Szennyvízkezelés          Rólunk

Kapcsolat  Házhozszállítás      Nyitó lap

 

 

Jogi nyilatkozatunk:

Mi nem a gyógyszerek eladására szakosodtunk. Ezért azt a területet véletlenül érintő szakmaiságunk és véleményünk is, - főleg onnan nézve -, talán kétségbe vonható.

Oldalainkon az írások, az említett utalások, termékek és eljárások ismertetése nem valamely betegség megelőzését, diagnosztizálását, kezelését, gyógyítását tartalmazzák! Ez az orvosok feladata. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és bemutatása szándékunk szerint nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.

Termék ismertetőinkben, írásainkban, aki az orvosi vizsgálat, kezelés vagy műtéti beavatkozás szükségtelenségét vagy mellőzhetőségét értelmezi, arra utalást vél kiolvasni, vagy írásaink nála annak képzetét vagy szerinte a látszatát keltik, vagy bármely egészséggel összefüggő oldalunkkal, termékünkkel, tájékoztatónkkal kapcsolatban egészségügyi felvetése,
kétsége, kérdése támad, kérjük azonnal konzultáljon arról a témáról kezelőorvosával, szakorvosával, gyógyszerészével.

Azonban korunkból adódó bőséges egészséggel kapcsolatos egyéni megfigyeléseinket az Internet szabadságával élve, mégis szívesen tesszük közzé gondolat ébresztésre, a fenti feltételek figyelembe ajánlása mellett.

A weboldalainkon olvasható egészséggel összefüggő információk a saját és a törzsvásárlóink, barátaink egyéni megfigyelései, valamint a neten is felkutatható, olyan embereké, akik szintén sok időt szántak az emberek vízzel kapcsolatos egészséget érintő információk megismerésére. Ezek nem helyettesítik az orvosok és gyógyszerészek szakszerű véleményét.

Azért alkalmazzuk szándékosan, sűrűn, a bizonytalannak tűnő megfogalmazásainkat is, például a lehet, talán, lehetséges, úgy tűnik, tűnhet, úgy látszik, esetleg/es, -hat, elképzelhető, előfordulható, mi azt gondoljuk, stb., hogy kedves olvasóink hatóságilag is használt hiteles forrásokban is feltétlenül jól nézzenek utána az érdeklődésüket felkeltő témáknak, ténynek tűnő gondolatoknak is.

Az írásainkban és oldalainkon alapvetően leginkább kérdezni szándékozunk az érdeklődés felébresztése miatt, és esetleges kijelentéseink is csak a sok éves egyéni tapasztalatainkat mutatják abban a témában!

Az esetleges állításainkat nem értékelte az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA).
Az oldalaink egészséggel összefüggő információit a kedves érdeklődőink csak szakorvos és gyógyszerész véleményét is figyelembe véve, saját felelősséget vállalva vegyék át.

 

1992 - 2023 GYURIÁN Bt. Minden jog fenntartva!   

Nézze meg partnereink oldalait is, hátha talál érdekeset:

Pvcpadló szaküzlet   

A STARTLAP gyáli lapja  

Könyvelés       

Földmunka, Pincekitermelés, Tereprendezés

Lakodalmasház  

Ajtó-Ablak faház fenyőből

  Kőműves Mester

 Roverbontó

 

 

Ozmózis víz = tiszta ivóvíz =Angyalvíz.

 

Ozmózis ivóvíztisztító. Reverz ozmózis víztisztító.

Ozmózis víztisztító szűrők. Rovíz, membrán szűrés.

 

Ozmózis alkatrészek. Membrán vízszűrő.

Ozmózis vízszűrő, ivóvíz tisztító, vízszűrő, ozmózis vízszűrő, membránszűrés.

Ozmózis alkatrészek. Membrán vízszűrő.

 

Tiszta ivóvíz, jó ivóvíz.  Rovíz, membrán szűrés.

Reverz ozmózis vízszűrő.  

Ozmózis víz = tiszta ivóvíz =Angyalvíz.

 

Ozmózis víztisztító készülékek, ozmózis vízszűrő.

 Membrános vízszűrő, ozmózis vízszűrő.   

Ozmózis membrános készülékek. Membrán vízszűrő.

Ozmózis víztisztító. Ozmózis készülékek.

Vízszűrő, víztisztítókat, tiszta ivóvizek,

Víztisztítók,  ozmózis vízszűrő, ivóvízszűrés.

 

Ozmózis készülékek, ozmózis vízszűrő.

Vízszűrő, víztisztítókat, tiszta ivóvizek, Ozmózis vízszűrő.

 

Ozmózis alkatrészek. Tiszta ivóvíz: ozmózis készülék.

 

  Tiszta ivóvíz, ozmózis víztisztítók. Reverz ozmózis vízszűrő.

 Ivóvíz tisztító, membránszűrés, tiszta ivóvíz, jó ivóvíz.

Tiszta ivóvíz. Víztisztítók  ozmózis vízszűrő, ivóvízszűrés.

 

 Ozmózis víztisztító, ozmózis készülékek, ozmózis víztisztítóm.

Ivóvíz tisztító, membránszűrés tiszta ivóvíz jó ivóvíz.

 

Víztisztítók, ozmózis vízszűrő, ivóvízszűrés.

 

 ozmózis víztisztító, ozmózis készülékek, ozmózis víztisztítóm.

ivóvíz tisztító membránszűrés, tiszta ivóvíz jó ivóvíz

 

Víztisztítók,  ozmózis vízszűrő ivóvízszűrés.

 

víztisztítók,  ozmózis vízszűrő, ivóvízszűrés,

 

Ozmózis víztisztító. ozmózis készülékek.

víztisztítók,  ozmózis vízszűrő, ivóvízszűrés

 

vízszűrő víztisztítókat tiszta ivóvizek

Ozmózis szűrő. Ozmózis víztisztítók.

Ozmózis készülékek. Ozmózis vízszűrő.

 Ozmózis víztisztítók.

Víztisztítók, ivóvíztisztító, Angyalvíz.