Nyitó lap


Viszket a bőre, fürdés után? 
Száraznak, öregedőnek érzi a bőrét? Allergia, ekcéma, hajproblémái vannak?
Belső problémák is talán? 

Lehet, hogy a fürdővíz Klórtartalma a bűnös! Klór, amit az első világháborúban nagyobb mennyiségben halálos harci gázként használtak!
A Covid óta a Klórt a pl. a gyáli ivóvízbe is az eddiginek többszörösét adagolják!A Klórgáz belélegzése a zuhanyfülkében vagy a zuhanyfüggöny mögött már túl sok, és káros lehet! 
Megoldás a zuhanyszűrő!
A zuhanyszűrés használata erősen  csökkenti a klór belégzését zuhanyozás közben! 
ZUHANYVÍZ KLÓR SZŰRŐ

A csap és a zuhanycső közé  becsavarható, eldobható klórszűrő betét.

Ára: 6.600,- Ft

Csere kb. 5 m3-ként, vagy fél évente.

 

 

Ma sok helyen közönséges háztartási Hypót ( ami Klór! ) borítanak kartonszámra az ivóvíztározókba, víztornyokba, a nekünk szánt ivó, főző és fürdővizünkbe. 
Bővebben, lentebb....
Szeretne Ön cipelés és visszaváltás mentes ivóvizet fogyasztani?

A klór idegméreg, ami károsítja az agyat és a központi idegrendszer működését. Ma kis adagokban érkezhet ivó és fürdővizükből a szervezetünkbe, ha nem vigyázunk.

A szabad gyököket tartják a rákos megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek,  
a krónikus fáradtság, a bőrbetegségek és az autóimmun megbetegedések egyik forrásának.

Tény, hogy a klór is szabadgyök.
Miért hagyná, hogy a klórral szennyezett víz tönkretegye haját, bőrét és egészségét?

Ha szeretne ez ellen védekezni, klórtalanítsa  fürdővizét zuhanyszűrővel. 

Ne lélegezze be. A megoldás: a zuhanyszűrés. Szűrje ki a klórt zuhanyvizéből aktív szénszűrővel.

A zárt zuhanyozó tér, vagy zuhanyfüggöny nagyon praktikus, - a szétfröcskölődő víz ellen -, de a zárt térben a zuhanyozás közben kiszabaduló klórgáz töményebb belélegzése is megvalósul! Aminek hosszú távú következményeit nem nagyon ismertetik a klórt alkalmazók! Vagy elbagatelizálják!
A klór jelen van a zuhanyvíz párájában, gőzében is, ami a tüdőnkbe jut levegővételkor. Tudja mennyi klórgázt lélegzik be zuhanyozás közben? Amikor tusolunk, vagy fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a klór a bőrön át is még könnyebben felszívódik! Ennek hosszú távú lehetséges hatásáról nincs adat...

Sajnos, a magyar emberek nagy része nem néz ki egészségesnek, ami többek között bőrünk, hajunk rendkívüli igénybevételével is magyarázható és szennyezett környezetünknek is köszönhető. A fürdőzés során belélegzett, valamint a bőrünkbe beszívódó klór és egyéb, vízkezeléskor alkalmazott vízben maradható szintetikus vegyszerek egyértelműen károsak lehetnek az emberi szervezetre.
Használjon zuhanyszűrést!
A klór csökkenti a samponok, kondicionálók, testápolók, olajok hatékonyságát is, megnehezítve ezzel bőrünk egészségének megőrzését!
Egészségünk érdekében minden felhasználás előtt a klórt és a káros klórvegyületeket el kellene távolítani a vízből.
Szeretne Ön cipelés és visszaváltás mentes vizet is fogyasztani?

A ma lehetséges hálózati ivóvíz fertőtlenítő szerekről:

Fő szakmai szempont: Kis mennyiségben, nagyon hatékonyan legyen képes a mikroorganizmusok elpusztítására.
A hatása hosszú távon érvényesüljön (amíg a víz eljut a fogyasztó csapjáig). Lehetőleg ne képződjön olyan melléktermék, amely kellemetlen módon befolyásolja a víz minőségét. Ne lépjen kémiai reakcióba a mikroorganizmusokon kívül semmilyen más anyaggal.

Legelterjedtebb ma a Klórozás:
Magyarországon az ivóvízkezelés során leggyakrabban használt fertőtlenítőszer a klór.
A klór (valójában a vízben kialakuló hipoklóros-sav) az emberi tevékenység következtében a felszíni, vagy felszínalatti befogadókba jutott szerves szennyezőanyagok, valamint a természetes eredetű szerves anyagok egyes csoportjaival reakcióba léphet daganatos megbetegedést is okozó THM (trihalo-metán) vegyületek képződését eredményezve.
Mivel a THM vegyületek rákkeltő hatásúak (karcinogén vegyületek), ezért a szabvány rögzíti az ivóvízben megengedhető maximális koncentrációjukat. A jelenleg érvényes szabályozás szerint a megengedett THM szint: 50 µg/L.
A vízbe fertőtlenítési céllal adagolt klór egyéb szerves anyagokkal, például az ipari szennyvizekkel kibocsátott fenolokkal, fenol származékokkal is reagál, és – a néhány ug/L koncentrációban már kellemetlen szagot okozó – klór-fenolok képződnek.
A klórt, mint fertőtlenítőszert tehát nagy körültekintéssel kell alkalmazni és általában csak ipari, jól ellenőrzött feltételek mellett lehet biztonságosan kivitelezni az ivóvíz klórozását.

Lehetséges még a Klór-dioxid (ClO2)

 A klórdioxid megközelítően 30 %-kal gyengébb oxidálószer a vízkezelésre jellemző körülmények között, mint a klór. Ennek megfelelően fertőtlenítő hatása is gyengébb. A klór-dioxidot tehát általában nagy ammóniumion koncentrációjú vagy nagy szerves anyag tartalmú vizek kezelésére, esetleg utóklórozásra alkalmazzák.
Klórdioxid jelenlétében azonban klórozott aromás vegyületek képződhetnek, és a fertőtlenítés során klorát (ClO3 - ), illetve klorit (ClO2-) ionok képződnek. Közülük a klorit iont az ivóvízben egészségre ártalmas anyagnak minősítették mérgező hatása miatt. Ez az oka annak, hogy a WHO 1993-ban kiadott ajánlásában 200 µg/L-ben határozta meg az ivóvízben maximálisan megengedhető klorit ion koncentrációt.
Klorit ionok az ivóvízbe csak klórdioxiddal megvalósított fertőtlenítés során kerülhetnek, tehát a klorit ionokra vonatkozó szabályozás egyúttal a maximálisan alkalmazható klórdioxid koncentrációra is utal. Így a maximálisan adagolható klór-dioxid koncentráció 0,8 mg/L, amely azonban bizonyos esetekben elképzelhető, hogy nem biztosítja a víz fertőtlenítését.
A klórdioxidot a felhasználás helyén kell előállítani, ugyanis nem célszerű szállítani robbanásveszélyessége miatt.

Lehetséges a fertőtlenítő Ózonnal is:

Az ózon rendkívül erős oxidálószer, olyan mikroorganizmusokat is képes elpusztítani, melyek hatástalanítására a klór alkalmatlan (pl. Cryptosporidium). A mikroorganizmusok hatástalanítása mellett az ózon nagyon hatékonyan oxidálja a vasat, mangánt, arzént és különféle szerves anyagokat is. Hátránya azonban, hogy a vízben gyorsan elbomlik, így másodlagos fertőtlenítőszer alkalmazása szükséges az ozonizálást követően. A szerves anyagokkal lejátszódó reakciók következtében ozonizálás után általában granulált aktív szenet tartalmazó adszorber alkalmazása javasolt.

Lehetséges az UV ultraviola sugárzást alkalmazni is:

Meghatározott hullámhossz tartományban az ultraibolya sugárzás erős fertőtlenítő hatással rendelkezik. Ez a fertőtlenítés nem kémiai, hanem fizikai úton hatástalanítja a mikroorganizmusokat.
A fertőtlenítés hatékonysága nem függ a kezelésre kerülő víz pH értékétől. Az UV
sugárzással történő fertőtlenítés során nem képződnek egészségre ártalmas melléktermékek, a
kezelés hatékonyságát az ammónium, vagy egyéb ionok jelenléte nem befolyásolja.

Az ultraibolya sugárzás azonban csak néhány centiméteres vízrétegben tudja fertőtlenítő hatását a kívánt mértékben kifejteni. A sugárzás fertőtlenítő hatását csak a sugárzás időtartama alatt tudja kifejteni, a hálózatbeli mikroorganizmus-elszaporodást nem tudja megakadályozni. Ezért az ózonhoz hasonlóan vezetékes ivóvíz-ellátásban fertőtlenítőszerként csak más anyagokkal kombinálva alkalmazható.


Érdeklődés és rendelés leadása: 06 29 341-886, 06 209 352 502 

Lehetne az Ozmózis membránnal is:

Megfelelő pórusméretű (nanométer nagyságrendű) membránon nagy nyomás alkalmazásával az oldatokból kisméretű molekulák – vizes oldatokból értelemszerűen vízmolekulák – átpréselhetők a membránon, míg a nagy molekulák (azaz az oldott anyagok) eredeti helyükön maradnak. Ezzel az eljárással lényegében molekula-szeparáció biztosítható.

Tekintettel arra, hogy a mikroorganizmusok mérete lényegesen meghaladja az oldott anyagok molekuláinak méretét, a membrántechnológiák a molekula-szeparáció mellett a mikroorganizmusokat is eredeti helyükön tartják, azaz nem jutnak át a tisztított vízzel a membránon. Így a fordított ozmózis ( RO illetve nanoszűrés) lényegében fertőtlenítő hatással rendelkezik. A fertőtlenítés – a vegyszeres eljárásokkal szemben – nem kémiai, hanem fizikai úton történik.

Lehetséges az Ezüst ion fertőtlenítéssel is:

1930-tól kezdenek ivóvizet fertőtleníteni ipari méretekben, ezüst-ionokkal. Egyes adatok szerint az így kapott ezüst víz baktériumölő hatása nagyobb, mint a klór, klórmész vagy más erős oxidáló anyag ugyanolyan koncentrációban. Az ezüst víz külsőleg való felhasználása esetén, az antibakteriális hatás nagyságrendekkel erősebb, mint a penicillin hatása.

Az űrhajósok az űrállomáson ezüst ionokkal fertőtlenített vizet isznak a mai napon is. Ezüst ionnal fertőtlenített vizet isznak a hajókon, tengeralattjárókon, repülőgépeken az utasok és a személyzet a veszélyes fertőzések elkerülése érdekében. Ez a módszer, minden pozitív tulajdonsága mellet is, az ezüst magas ára miatt, nem terjedhetett el oly mértékben, mint a víz klórozása.
Magyarországon, a Fővárosi Vízművek Rt. gyárt és alkalmaz mobil, repülőgépen katasztrófa helyzetben lévő területekre szállítható, nagykapacitású, ivóvíz előállítására alkalmas víztisztító berendezést, amelyben a víz sterilizálása ezüst-ion adagolással történik. Ezt a felszerelést sikeresen alkalmazták Sri-Lankában 2005 januárjában. Az ezüst ion koncentráció az így előállított ivóvízben 50-100 mkg/l.
A nemzetközi egészségügyi szervezet, a WHO 2003-ban adott ki az ivóvízről olyan jelentést, amelyben foglalkozott az ezüst-ion ivóvízre kifejtett hatásáról (Silver in Drinking-water. Background document for development of WHO Guidelines for Drinking-water Quality. 2003). Alábbiakban megemlítünk egy pár fontos megállapítást az említett anyagból.
A természetes vizekben az átlagos ezüst koncentráció csak 0,2 – 0,3 mikrogramm literenként. Az USA-ban végzett mérések alapján, az ivóvízben mért koncentrációk a „nem kimutatható” szinttől 5 mkg/l-g terjedtek.
Az ételekben átlagosan 10-100 mkg/kg koncentrációban van jelen az ezüst a természetben. Az étkezési szokások elemzése alapján, beleértve a napi ivóvízfogyasztást is, a modern ember csak 7,1 mkg ezüstöt visz be szervezetébe naponta. Viszont a régebben végzett mérésekben még 20 és 80 mkg közötti eredményeket mutattak ki a kutatások.
Az emberi szervezet, a bevitt ezüst 0-10% -t tartja csak fel. Általában, pár naptól 50 napig becsülték a bevitt ezüst koncentrációjának a felére való csökkenését a szervezetben.

A mai tudományos eredmények alapján a szervezetre veszélyesnek tekinthető 10 gramm feletti ezüst bevitele az emberi szervezetbe (10 g =10 millió mkg). Az ivóvíz ezüsttel történő fertőtlenítése esetében, az ezüst maximális koncentrációját 100 mkg/l szinten javasolják tartani. Ebben az esetben is csak 70 éves fogyasztás után gyűlhetne fel a szervezetben 5 gramm ezüst, vagyis a már veszélyesnek tekinthető 10 gramm fele. 
 

Klór szűrés a zuhanyvízből       

     Vízttisztító javítás    Karbantartás, szerelés 

Háztartási vízkezelés  Üzemanyag megtakarító  Gázmegtakarítás    Összehasonlítások   

Vásárlói tapasztalatok  Miért kellene mindenkinek?      Tévhitek a vízről és az ásványvizekről Vízhelyzet 

Szennyvízkezelés          Rólunk

Kapcsolat  Házhozszállítás   

Utánvétes megrendelés leadása: 06 29 341-886,  06 20 9 352 502

 

Daganatról 1 

Daganatról 2

Káros Földsugárzás   

Üzenetek a vízből 

Érző vízkristályok 

Vízből rákgyógyszer!   

A betiltott DDT (Gesarol) utóélete. 

Ma is kerül DDT az ételünkbe?

Fluor a fogkrémben

A fiatalosság megőrzésében nagy segítség lehet az Ozmózissal tisztított ivóvíz, az Angyalvíz!

Szeretne Ön cipelés és visszaváltás mentes tisztavizet fogyasztani mindig?


Most még baráti áron!

Várja Önt a legrégebbi ivóvíztisztító berendezéseket árusító szaküzlet. 

 

 

1992 - 2024 GYURIÁN Bt. Minden jog fenntartva! 

 

Jogi nyilatkozatunk:

Mi nem a gyógyszerek eladására szakosodtunk. Ezért azt a területet véletlenül érintő szakmaiságunk és véleményünk is, - főleg onnan nézve -, talán kétségbe vonható.

Oldalainkon az írások, az említett utalások, termékek és eljárások ismertetése nem valamely betegség megelőzését, diagnosztizálását, kezelését, gyógyítását tartalmazzák! Ez az orvosok feladata! Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és bemutatása szándékunk szerint nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.

Termék ismertetőinkben, írásainkban, aki az orvosi vizsgálat, kezelés vagy műtéti beavatkozás szükségtelenségét vagy mellőzhetőségét értelmezi, arra utalást vél kiolvasni, vagy írásaink nála annak képzetét, vagy szerinte a látszatát keltik, vagy bármely egészséggel összefüggő oldalunkkal, termékünkkel, tájékoztatónkkal kapcsolatban egészségügyi felvetése,
kétsége, kérdése támad, kérjük azonnal konzultáljon arról a témáról kezelőorvosával, szakorvosával, gyógyszerészével.

Azonban korunkból adódó bőséges egészséggel kapcsolatos egyéni megfigyeléseinket az Internet szabadságával élve, mégis szívesen tesszük közzé gondolat ébresztésre, a fenti feltételek figyelembe ajánlása mellett.

A weboldalainkon olvasható egészséggel összefüggő információk a saját és a törzsvásárlóink, barátaink egyéni megfigyelései, valamint a neten is felkutatható, olyan embereké, akik szintén sok időt szántak az emberek vízzel kapcsolatos egészséget érintő információk megismerésére. Ezek nem helyettesítik az orvosok és gyógyszerészek szakszerű véleményét.

Azért alkalmazzuk szándékosan, sűrűn, a bizonytalannak tűnő megfogalmazásainkat is, például a lehet, talán, lehetséges, úgy tűnik, tűnhet, úgy látszik, esetleg/es, -hat, elképzelhető, előfordulható, mi azt gondoljuk, stb., hogy kedves olvasóink hatóságilag is használt hiteles forrásokban is feltétlenül jól nézzenek utána az érdeklődésüket felkeltő témáknak, ténynek tűnő gondolatoknak is.

Az írásainkban és oldalainkon alapvetően leginkább kérdezni szándékozunk,  -az érdeklődés felébresztése miatt,-  és esetleges kijelentéseink is csak a sok éves egyéni tapasztalatainkat mutatják abban a témában!

Az oldalaink egészséggel összefüggő információit a kedves érdeklődőink csak szakorvos és gyógyszerész véleményét is figyelembe véve, saját felelősséget vállalva vegyék át. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közmondások:

Kétszer ad, aki gyorsan ad.

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

Ajtóstul ront be a házba.

Ha kidobják az ajtón, bemegy az ablakon.

Késő bánat ebgondolat.

Az arany a sárban is arany.

Hallgatni arany (beszélni ezüst).

Nem mind arany, ami fénylik.

Ki korán kel, aranyat lel.

Nem fog aranyon a rozsda.

Aranykulcs minden ajtóba beillik.

Barátot szerencse hoz, szükség próbál.

Sok bába közt elvész a gyerek.

Nem babra megy a játék.

A baj nem jár egyedül.

Mindenkinek megvan a maga baja.

Hagyj békét másnak, magadra viselj gondot.

Sok beszédnek sok az alja.

A betyárból lesz a legjobb pandúr.

Cserép, zsindely van a háztetőn/házon.

(Fiatal/gyerek van jelen, ill. "a falnak is füle van.")

Beletört a bicskája.

Kinyílik a bicska a zsebemben.

Borsot tör valakinek az orra alá.

Egyszer volt Budán kutyavásár.

Minden cigány a maga lovát dicséri.

Minden csoda három napig tart.

Nem mindig az arat, aki vet.

 

 

 

 

Ozmózis víz = tiszta ivóvíz =Angyalvíz.

Ozmózis ivóvíztisztító. Reverz ozmózis víztisztító.

 

Tiszta ivóvíz, vízszűrő, ozmózis készülék.

 

Ozmózis vízszűrő, ivóvíz tisztító, vízszűrő, ozmózis vízszűrő, membránszűrés.

Ozmózis alkatrészek. Membrán vízszűrő.

 

Tiszta ivóvíz, jó ivóvíz.  Rovíz, membrán szűrés.

Reverz ozmózis vízszűrő.

Ozmózis víztisztító szűrők.

Ozmózis víztisztító készülékek, ozmózis vízszűrő.

Reverz ozmózis vízszűrő.

Ozmózis membrános készülékek.

Rovíz, membrán szűrés.

 Membrános vízszűrő, ozmózis vízszűrő.

RO viztisztító. Membrán vízszűrő.

Ozmózis víztisztító. Ozmózis készülékek.

Nagyon profi víztisztító berendezéseket áruló bolt.

Ozmózis készülék, ozmózis vízszűrő.

Membrán szűrés, vízszűrő víztisztítókat.

Ozmózis alkatrészek. Tiszta ivóvíz: ozmózis készülék.

Ozmózis víz, membrán vízszűrő.

Ozmózis készülék, reverz ozmózis vízszűrő.

   Ivóvíz tisztító, membránszűrés, tiszta ivóvíz, jó ivóvíz.

Víztisztítók,  ozmózis vízszűrő, ivóvízszűrés.

  Tiszta ivóvíz, ozmózis víztisztítók.  Ivóvíz tisztító

 víztisztítók ozmózis vízszűrő ivóvízszűrés.

Ozmózis víztisztító  tiszta ivóvizek ozmózis készülékek ozmózis víztisztító.

Iható tisztavíz   membránszűrés tiszta ivóvíz jó ivóvíz.

Ozmózis víztisztító,  tiszta ivóvizek, ozmózis készülékek, ozmózis víztisztítóm.

Víztisztítók  ozmózis vízszűrő ivóvízszűrés

víztisztítók,  ozmózis vízszűrő ivóvízszűrés.

Ozmózis víztisztító, ozmózis készülékek.

Tiszta ivóvíz  ozmózis víztisztítók, jó ivóvíz.

Vízszűrő víztisztítókat tiszta ivóvizek.

Ozmózis készülékek, ozmózis vízszűrő.

Ozmózis ivóvíz. Angyalvíz.
Alkatrészek jó ivóvíz Ivóvíz alkatrészek.
Víztisztítók,
reverz ozmózis.

Ozmózis alkatrészek. Membrán vízszűrő.

 Membrános vízszűrő.

mot
paj