Mi keveset használjuk....... :
Az Ozmózis készüléket használók 90% -a ezt gondolja. A háztartási Ozmózis készüléket erre tervezték. A kevés használatra. Vannak nagyobb hozamú készülékek is, magasabb vételáron, drágább karbantartási költségekkel.

Bakteriális okokból, a jó ivóvízminőség megőrzéséért, az egészségünk és az Ozmózis membrán védelméért, minden Ozmózis víztisztító berendezést rendszeresen, félévente ajánlott karbantartani!

Érdemes betartani az Ozmózis készüléke félévente előírt karbantartási periódusait hatósági előírás, anyagi okokból is!
Ingyen, munkadíj felszámítása nélkül megjavítjuk ( Nem azonnal!! ) tőlünk vásárolt készülékét, ha ide hozza és leadja!  Csak a felhasznált alkatrészt kell kifizetni!
Ellenkező esetben a szűrőben visszatartott anyagok és az elpusztult organizmusok, élőlények tetemeinek bomlása miatt is, ivóvízminőség romlással és emelkedő karbantartási, alkatrész és vízszámla költség következményekkel is kell számolni!

A baktériumok és kórokozók száma is növekedhet a ritkán, vagy nem karbantartott otthoni víztisztító készülékben!
A ritkán, nem tervszerűen időszakosan karbantartott készülékekben megjelenhetnek többek között az E. coli, Norovirus, Szalmonella, és a Tüdőgyulladás okozója is!
Szélsőséges esetben még a Legionella baktérium megjelenését is kockáztathatjuk esetleg, amely a légionárius betegség okozója! A karbantartás elhanyagolása tehát azt a kockázatot is fokozhatja, amit az betegség fenyegetése jelenhet, amely akár halálos is lehet!


Sokszor nem is a látható szennyeződés okozza az előszűrők kimerülését, hanem a sok klór, ami kimeríti az aktív szén betét lekötő képességét. Így az tovább tud az jutni az Ozmózis membránra és tönkreteszi.
A sok klórtól még világosodik is és tisztábbnak is tűnik a PP előszűrő betét! Pedig az aktívszén előszűrőbetét klórszűrése már lemerülhetett, hatástalan és az Ozmózis membránt is rongálhatja a klór!
 

 

Csere alkatrészárak karbantartáshoz:
Bruttó áfás árak! :
6 havonta ajánlott cserélni a három alsó szűrőt:

1 mikronos alsó előszűrõ

1 db

1.500,- Ft

5 mikronos alsó előszűrõ

1 db

1.500,- Ft

Aktívszén alsó elõszûrõ

1 db

3.000,- Ft

 

 

6.000,- Ft

12 havonta ajánlott cserélni:

Ásvány anyag visszapótló patron felső

1 db

5.000,- Ft

Aktívszén felső utószûrõ

1 db

3.200,- Ft

1 mikronos alsó előszűrõ

1 db

1.500,- Ft

5 mikronos alsó előszűrõ

1 db

1.500,- Ft

Aktívszén alsó elõszûrõ

1 db

3.000,- Ft

 

 

14.200,- Ft

Az Ozmózis Membrán a rendszer legfontosabb része!
Csereideje:
bakteriális okokból is, maximum 3 év!

Csere ideje: Vízminőség függő!
Pár hónaptól max. 3 évig terjed a használhatósági ideje. Ezen belül néha mérni kell a termelt tisztított víz TDS értékét (70 alatt jó) és eredményétől függ a membrán csere szükségessége. 

Az Ozmózis membrán csereideje betáplált víz minősége (csőtörések) és karbantartás függő! Találkoztunk féléven belül tönkrement membránnal is:

Jó barátunknál a család nem törődött a csőtörések, karbantartások után érkező rozsdás vízzel, ráengedték a készülékre, - ez többször történt ráadásul -, így ott csak fél évig tartott.
Ha betartja a karbantartási periódusokat és figyel szennyezés, csőtörés esetén és elzárja a készülék tápvíz csapját, amíg letisztul a hálózatból érkező zavaros víz, nagy esélye van a membrán hosszú
( max. 3 év ) élettartamára! De bakteriális okokból már 2 év után, maximum három év után javasoljuk a cseréjét!
(Ahol csak évente tartják karban a készüléket, ott már kétévente biztosan ezt is kell cserélni!)

Ozmózis Membrán
75 GPD

1 db

10 990 - 16 000 Ft

Karbantartási munkadíj  (ha mi megyünk ki szervizelni ): 6.000,- Ft.

+ km térítés 120 Ft/ km + ÁFA a közöttünk lévő közúti távolságra. ( nem oda-vissza, csak oda! )

Az álló irodai  ivóvízellátó hűtött/fűtött tisztított víz készítő Ozmózis automata készülék karbantartás árai,  mivel más szűrőbetétekkel dolgozik, ennél egy kicsit több.

Az évi kétszeri karbantartásnak az összes költsége, ha a mi karbantartó munkánkat választja: Évi  32.190,- Ft lesz munkadíjjal és anyaggal összesen. Szerelőnk ezért kétszer megy ki önökhöz.
Ezt is csak két alkalom alatt, tehát kétszerre kell kifizetni: 1x 12.000,- Ft és 1x 22.190,-Ft -ot.
+ km térítést kell alkalmanként sajnos kérnünk, csak 120 Ft -ot/ km a közöttünk lévő közúti távolságra. (nem oda-vissza, csak oda!) Sajnos a mi autónk is olyan drágán üzemel, mint az Öné! Ez önköltségi ár. Mert pl. Egy TAXI  ma már min. 160 Ft -ért ért tesz meg egy kilométert.

Az Ozmózis készülék karbantartási költségei 2 éves átlagban az Ön döntésétől függően havi 2595 Ft - tól - 3595 Ft-ig terjedhet.
(Jelen pillanatban! Sajnos, mivel import termékekről van szó, a Forint leértékelés árainkra hatással lehet! )
Egyéni költsége a megtérülés rovatban.

Ingyenes nálunk a készülékének tisztított víz TDS szennyező anyag tartalom (vezető képesség) mérése!

Ha hoz kb. 2 dl vizet, itt nálunk megmérjük a TDS  értékét (száraz anyag tartalmát) ingyenesen.
 
Tisztított víz minta vétel: Előbb kiengedünk kb. fél litert a csapon, majd rögtön utána engedjük az edénybe a méréshez szükséges minta vizet.
 

Bővebben a karbantartásról:
Készülékeink gyártói: 
AQUAFILTER Inc. és a  BLUEFILTERS GMBH Európai összeszerelő üzemeikkel az U.S.A. Standard készülék gyártók közül a legnagyobbak.
 

Milyen karbantartást igényel a Fordított Ozmózissal működő víztisztító?

A háztartási Ozmózis készülékeket a 201/2001. (X.25) Korm. rendelet (Lásd itt, klikk ide !) minőségének megfelelő hálózati vezetékes ivóvíz után szűrésére  tervezték.  
A Fordított Ozmózis berendezést eredeti kivitelében csak szabvány ANTSZ által engedélyezett minőségű hálózati vízvezetékre ajánlott kötni, mert ez egy ivóvíz utántisztító készülék. 
Működnek egyéni kutakról és alternatív víznyerő helyekre felszerelt készülékek is az országban, de ott az előzetes vízvizsgálat függvényében az UV csírátlanítós elő és utószűréssel, plusz előszűrőkkel felszerelt hálózatra egyéni karbantartási periódust kellett kialakítani. A kutakra felszerelt készülékeinkre -a bizonytalan minőségű víz miatt- nem vállalunk garanciát.

A készülék váratlan katasztrófa szerű túlzott szennyeződés esetén is az elvárt vízminőséget biztosítja, de a RO membrán és az előszűrők üzemideje karbantartási, ellenőrzési periódusa a túlszennyezettséggel arányosan nagyon rövid időre is lecsökkenhet. Ha értesült a tápvízhálózat (csőtörés és egyéb szennyezések vízhálózatba kerülése) szennyeződéséről, kérjen soron kívüli karbantartást.

  • Az előszűrők cseréje. A helyi vízminőségtől függően  ANTSZ javaslata szerint  a baktériumok elszaporodását megakadályozó célból az előszűrőkben és az aktív szén előszűrőben maximum 6 havonta ajánlott az előszűrő betéteket kicserélni. 

  • A tiszta víz tartály és vezeték fertőtlenítése. A tiszta víz a szabad levegőből is fertőződik és a klór hiánya miatt a paraziták könnyen elszaporodhatnak. A biztonságos üzemeltetéshez legalább 6 havonta fertőtlenítő beadagolásával, az ahhoz mellékelt leírás szerint át kell öblíteni át a tartályt és átmosni a csővezetéket. Utána legalább három tartálynyi vizet át kell engedni a fogyasztás előtt.

  • A membrán cseréje. Betáplált víz minőségétől és karbantartási periódustól függően. 6 hónaptól 3 évig. TDS mérőt használva (nálunk kapható) a membrán hatásfokát műszeresen is lehet ellenőrizni. 70 TDS vezetőképesség felett a membránt ki kell cserélni.
    Ha hoz saját Ozmózisvizet, ingyenesen ellenőrizzük TDS értékét nálunk.

  • Bővebben a  mellékelt Felhasználói Kézikönyvben

  • Költségek  részletesen a megtérülés rovatban.

 

Az Ön ivóvize minősége, az Ön egészsége tükre is lehet!

A fiatalosság megőrzésében nagy segítség lehet az Ozmózissal ivóvíz!

 

Szerezze be már most tőlünk Ozmózis víztisztítóját!
Így több pénzt és egészséget is megtakaríthat!

 

Klór szűrés a zuhanyvízből       

     Vízttisztító javítás   Karbantartás, szerelés  

Háztartási vízkezelés  Üzemanyag megtakarító  Gázmegtakarítás    Összehasonlítások   

Vásárlói tapasztalatok  Miért kellene mindenkinek?      Tévhitek a vízről és az ásványvizekről Vízhelyzet 

Szennyvízkezelés          Rólunk

Kapcsolat  Házhozszállítás      Nyitó lap

 

 

Jogi nyilatkozatunk:

Mi nem a gyógyszerek eladására szakosodtunk. Ezért azt a területet véletlenül érintő szakmaiságunk és véleményünk is, - főleg onnan nézve -, talán kétségbe vonható.

Oldalainkon az írások, az említett utalások, termékek és eljárások ismertetése nem valamely betegség megelőzését, diagnosztizálását, kezelését, gyógyítását tartalmazzák! Ez az orvosok feladata. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és bemutatása szándékunk szerint nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.

Termék ismertetőinkben, írásainkban, aki az orvosi vizsgálat, kezelés vagy műtéti beavatkozás szükségtelenségét vagy mellőzhetőségét értelmezi, arra utalást vél kiolvasni, vagy írásaink nála annak képzetét vagy szerinte a látszatát keltik, vagy bármely egészséggel összefüggő oldalunkkal, termékünkkel, tájékoztatónkkal kapcsolatban egészségügyi felvetése,
kétsége, kérdése támad, kérjük azonnal konzultáljon arról a témáról kezelőorvosával, szakorvosával, gyógyszerészével.

Azonban korunkból adódó bőséges egészséggel kapcsolatos egyéni megfigyeléseinket az Internet szabadságával élve, mégis szívesen tesszük közzé gondolat ébresztésre, a fenti feltételek figyelembe ajánlása mellett.

A weboldalainkon olvasható egészséggel összefüggő információk a saját és a törzsvásárlóink, barátaink egyéni megfigyelései, valamint a neten is felkutatható, olyan embereké, akik szintén sok időt szántak az emberek vízzel kapcsolatos egészséget érintő információk megismerésére. Ezek nem helyettesítik az orvosok és gyógyszerészek szakszerű véleményét.

Azért alkalmazzuk szándékosan, sűrűn, a bizonytalannak tűnő megfogalmazásainkat is, például a lehet, talán, lehetséges, úgy tűnik, tűnhet, úgy látszik, esetleg/es, -hat, elképzelhető, előfordulható, mi azt gondoljuk, stb., hogy kedves olvasóink hatóságilag is használt hiteles forrásokban is feltétlenül jól nézzenek utána az érdeklődésüket felkeltő témáknak, ténynek tűnő gondolatoknak is.

Az írásainkban és oldalainkon alapvetően leginkább kérdezni szándékozunk az érdeklődés felébresztése miatt, és esetleges kijelentéseink is csak a sok éves egyéni tapasztalatainkat mutatják abban a témában!

Az oldalaink egészséggel összefüggő információit a kedves érdeklődőink csak szakorvos és gyógyszerész véleményét is figyelembe véve, saját felelősséget vállalva vegyék át.

 

 

 

1992 - 2021 GYURIÁN Bt. Minden jog fenntartva!