Ultraibolya csírátalanító berendezések

 

Minap vásárolt nálunk Ozmózis készüléket egy orvos kutató egyik vidéki nagyvárosunkból. Régi vásárlónk. Sokat beszélgetünk ilyenkor egészséget érintő nézetekről és dolgokról. Legutóbb azt mesélte - mivel laboratóriumban kutató munkát végeznek - kíváncsiságból megnézték a helyi csapvíz baktérium tartalmát.
Megdöbbentek az eredményen: Tizennégyféle ivóvízklórozást is túlélő baktériumot találtak benne!
Ha vizet palackokban, kannákban más helyszínre szállítanak későbbi fogyasztás céljára, talán bizony még sűrűbben is előfordulhatnak ezek.
 

Vannak baktériumok (például a Pseudomonas Aeruginosa*), amelyek ma már rezisztensek a klór alapú fertőtlenítőkre és vidáman élhetnek környezetünkben a  klóros vízhálózatban is.
Ezek ellen is hatásos eszköz az elő és utó UV csírátlanító.
A mai világunkban amikor a légi közlekedésnek köszönhetően szinte egy lépésre van a Távol-kelet, India, Afrika, Dél-Amerika, az ismeretlen vírusok és baktériumok ismert forrásai. Ezek a tömegközlekedés kapaszkodóiról, a közintézmények kilincseiről, személyi kontaktusokat felhasználva 1-2 nap alatt képesek bejutni környezetünkbe, belejutni vizünkbe, vizes palackunkba, vízhálózatunkba.
Az ultraviola C fény csírátlanító hatása során sor kerül az összes mikroorganizmus elpusztítására.

Csak néhány év óta gyártanak ultraibolya készüléket házi használatra. A vízben lévő mikroorganizmusok elpusztításának napjainkban alkalmazott módszerei közül az ultraviola csírátlanítás számít a leghatékonyabbnak, a leggazdaságosabbnak, és környezetvédelmi szempontból is a legmegfelelőbbnek. Ezen kívül a vízkezelés leggyorsabb és legbiztonságosabb módszerének tekinthető. 
 

*A Pseudomonas Aeruginosa:

Legionella /E.Coli

A fül, orr, nemi szervek, gyomor, bél nyálkahártyáin, sebek felületén alakíthat súlyos gennyes fertőzést.
Tüdőproblémák okozója. Súlyos esetben végzetes következményekkel.
A vízvezeték kanyarokban, szerelvények belső zugaiban lévő pangó vizek kiváló otthont adnak neki. A klórozásra alig érzékenyek....

                                                                     
 

PURA UV elő Csírátalanító szűrő háztartási bemenő vízre:

Az UV lámpa látszólag csak egy egyszerű fénycső. Az UV lámpa egy alacsony nyomású higanygőzt használva termeli az UV energiát, a 254 mm es hullámhosszú frekvenciát sugározva, így a  mikroorganizmusok DNS -ére hatva, azok elvesztik osztódó képességüket így  szükségszerűen elpusztítja a mikroorganizmusokat, amelyek a vízben élhetnek.
A teljes intenzitás megvalósítása érdekében van kb. egy perces bekapcsolási idő a lámpában. Ez 6 órányi lámpa -veszteséget jelent minden kezdeti periódusban. Tehát azt tanácsoljuk, hogy a rendszerét működtesse folyamatosan. Ebben az estben 12 havonta szükséges cserélni a lámpát. Öt fő csoportja van a mikroorganizmusoknak, amelyeket el lehet pusztítani a PURA-val: vírusok, baktériumok, gombák, algák, protozoatők. Amikor ezek a mikrobák az UV energia hatása alá kerülnek, nukleinsavjuk elnyeli az energiát, amely a DNS-t szállítja és megakadályozza szaporodásukat. Az UV-vel történő csírátlanítás rendkívül megbízható módszert jelent. A mikroorganizmusok elpusztítása a megfelelő UV energia mennyiségtől függ. A szükséges UV energia mennyiséget úgy számoljuk ki, hogy megmérjük a 200-300 nm közötti rövidhullámú UV-C fény kisugárzást, melyet az UV higanygőzös lámpák bocsátanak ki egy bizonyos idő alatt. Számos ultraviola csírátlanítót könnyen be lehet építeni a már meglévő vízkezelő rendszerekbe. A készülék gyakorlatilag egyáltalán nem igényel karbantartást, a vele végzett csírátlanítás nem okoz környezeti károkat, gazdaságossági szempontból pedig rendkívül kedvező.

A készülékekhez  20 mikronos előszűrő felszerelése szükséges.

UV utó csírátlanító szűrő
 az Ozmózis készülék szűrvíz csap előtti  szakaszán kerülhet beépítésre:

Használata Ozmózis készülékhez fokozottan javasolt, ha kis gyermek is van a családban.
Ára:  27.000,- Ft
Pót fénycső: 10.900, -

Átfolyás

4 liter/perc

Áramerősség

220 - 240V
50 - 60Hz

UV lámpa élettartam

9000 óra (1 év)

Fogyasztás

6W

UV kimenet

253.7 nm

Teljesítmény

0.162 A

Méret (cm)

4.8 x 28

Bemenet/kimenet

3/8"

UV lámp ház anyag

Polikarbonát

Max. nyomás

6 bar

Max. hőmérséklet

40oC

Weight

0.8 kg

Glass tube

QTM-20245

 A készülék működéséről tudni kell, hogy a használati szünetekben a fénycső melegétől a víz fel forrósodhat, így meg kell szokni a forró víz (kb. 2-3 dl) előzetes kiengedését.

Használati utasítás: klikk

PURA Műszaki adatok

UVB10

UVB20

Térfogatáram (m3/h):
Maximális víznyomás:

 (m3/h):0.5
6 bar

(m3/h):2.0
6 bar

Csatlakozás ("):

3/8, 3/4"

3/4"

Lámpacsere (hónap):

UVB 1

12
+ Pót fénycső: 22.990,-
+ Pót védőcső: 15.490,

12
+ Pót fénycső: 22.150,-
+ Pót védőcső: 15.490,

Elektromos csatlakozás:

220 V  50 Hz

220 V  50 Hz

Méret (mm):

381x140x140

635x140x140

Ára:

 129.990,- Ft 152.210,- Ft

Miért kell az UV?:


Lásd a Miskolci esetet

 

Calici vírus:

Felvetődik a kérdés, hogy pontosan mi is az, hiszen a legtöbb médium ezt elfelejteti közölni. Figyelem idézet: "Ez egy enteropatogén vírusféleség, amely főleg a vékonybél bolyhainak a hámsejtjeiben találja meg a szaporodás feltételeit, és ha elszaporodott, akkor a nyálkahártya hámsejtjeinek az elpusztulását idézi elő. Gyorsan lezajló folyamat, hirtelen jelentkezik robbanásszerű tünetekkel és gyakorlatilag jóindulatú lefolyás mellett hirtelen be is fejeződik, legtöbbször komolyabb egészségkárosodás nélkül.

Magyarországon az utolsó néhány évben gyakran fordult elő ilyen megbetegedés, a bakteriológiailag negatív gasztrointesztinális problémák 30%-40 %-ában ez a kórokozó mutatható ki. Nagyon fontos tudni róla, hogy különféle típusai léteznek, amelyek egy része az állatok szervezetében is megtapad, a fertőzés forrása az állat. Tehát a calici vírus okozta fertőzések bizonyos része zoonózisok témakörébe tartozik.
 

Fontos tudni, hogy a főzés, sütés hőmérsékletén elpusztul a kórokozó és éppen ezért ha calici vírus eseményről van szó, ott mindig gyanúsítani kell az ételkészítéssel kapcsolatba kerülő személyek fertőzöttségét, akik fertőzhetik az ételt. Nemcsak az élelmiszerlánc útján terjedhet, hanem kontakt-fertőzés, sőt állítólag cseppfertőzés révén is" Azt meg nem is tenném hozzá,  2006. 06.12 én Miskolcon is volt egy ilyen Calici tömeges fertőzés a hálózati ivóvíztől..

Legionelia pneumophila

Az Amerikai Legonáriusok nevű veterán segélyszervezet 1976 júliusában, Philadelphiában tartott nagygyűlésén a résztvevők között ismeretlen eredetű tüdőgyulladás-járvány tört ki. A közel 4400 résztvevő közül 182-en betegedtek meg, 147-en szorultak kórházi kezelésre, 29-en meghaltak. A hatóságok kezdetben valamilyen terrorcselekményre gyanakodtak, a vizsgálatok ennek megfelelően rendkívüli erővel indultak meg. A kórokozót végül csak 1977 januárjában sikerült izolálni, az új baktériumfajt a legionáriusok emlékére Legionelia pneumophila névre keresztelték. A vizsgálatok a fertőzés forrásaként a szállodai konferenciaterem központi légkezelő berendezésének nedvesítő kamráját valószínűsítették.

Magyarországon 2003-ban ismertté vált esetek száma 124, ebből a meghaltak száma 8 fő.

A Legionellák emberi bőrfelületre vagy a tápcsatornába jutva semmilyen betegséget nem okoznak, a fertőzés egyetlen lehetséges útja a baktériumokkal szennyezett víz belélegzése. Az emberi immunrendszer az idegen szervezeteket a falósejtek segítségével pusztítja el. A rendkívül ellenálló sejtfalú Legionellák azonban a tüdőbe jutva - az egyén immunológiai állapotától függően - képesek lehetnek a túlélésre, sőt, szaporodni kezdhetnek a falósejtekben; az eközben elpusztuló falósejtek váltják ki a súlyos tüdőgyulladást.

A nagyobb méretűek fennakadnak a felső légutak szűrőrendszerén, az 1 Nm alattiak távoznak a kilélegzett levegővel. Mindez magyarázatot adhat a Legionellák okozta betegség kétféle formájára. A feltehetően a nagyobb méretű baktériumok által kiváltott ún. Pontiac-láz esetében a tünetek a felső légutakra korlátozódnak, ezek alapján a betegség az esetek többségében nem is különíthető el az influenzától. Halálos kimenetelű Pontiac-láz nem ismeretes.

A Legionellózis másik formájában a kezdeti tünetek szintén influenzaszerűek, ezt azonban a későbbiekben nagyon magas lázzal járó súlyos tüdőgyulladás követi, amihez az esetek jelentős részében emésztő- és idegrendszeri tünetek is társulnak. A betegség az influenzához hasonló tünetek miatt gyakran ismeretlen marad. A fertőzés hatására a vérben antitestek jelennek meg, amelyek a későbbi súlyosabb fertőzések ellen is védelmet nyújthatnak.

A Legionellózis tipikus civilizációs betegség, ugyanis természetes környezetben gyakorlatilag sohasem jöhetnek létre a fertőzés feltételei. Fertőzés akkor jöhet létre, ha a baktériumokkal szennyezett vízcseppek belégzésre kerülnek. A betegség kialakulásához pedig ezen felül az is szükséges, hogy a fertőzés olyan mértékű legyen, ami meghaladja az adott személy immunrendszerének ellenálló képességét.

A természetes vizek olyan kis koncentrációban tartalmaznak Legionella baktériumokat, hogy azok gyakorlatilag nem jelentenek veszélyt. A Legionellózis kialakulásához tehát szükséges, hogy az adott épületgépészeti rendszerbe bejussanak a baktériumok, és ott a számukra kedvező körülmények között elszaporodjanak. Ha a berendezések fertőzött vízcseppeket bocsátanak ki a környezetükbe, akkor fennáll annak a veszélye, hogy ezeket a cseppeket az emberek tartósan belélegzik.

Különösen veszélyeztetettek a gyengült immunrendszerű beteg, idős vagy akár fiatal, és ezért védettséggel még nem rendelkező személyek. Számos olyan épületgépészeti rendszer van, amelyben adottak a Legionellák szaporodási feltételei, és üzemszerűen bocsátanak belégzésre alkalmas vízcseppeket az emberi környezetbe.

A Legionella-baktériumok elleni védekezésbe megkülönböztethetünk aktív és passzív módszereket. Az aktív módszerek pusztítják a baktériumokat és csökkentik a vízben kialakult Legionella koncentrációt. A passzív módszerek a baktériumok szaporodását vagy a környezetbe való kijutását akadályozzák meg. A víztechnikai, légtechnikai és hűtéstechnikai rendszerekben az aktív módszerek közül elsősorban az UV-sugaras és a mikrobicides fertőtlenítés vált be.

Minap vásárolt nálam Ozmózis készüléket egy orvos kutató egyik vidéki városunkból. Régi vásárlóm. Már több készüléket vitt tőlem. Sokat beszélgettünk egészséget érintő nézetekről és dolgokról. Ebben említette -mivel laborban kutatnak- kíváncsiságból megnézték a helyi csapviz baktérium tartalmát. Megdöbbentek az eredményen. Tizennégyféle ivóvízklórt is túlélő baktérium félét találtak benne.

HVG cikk: Legionellát találtak a Sz.fehérvári Vidi stadion vízrendszerében 2019. június. 26. 15:43 

 

A fiatalosság megőrzésében nagy segítség lehet az Ozmózissal tisztított, lúgosított ivóvíz, az Angyalvíz!

Már most szerezze be tőlünk Ozmózis víztisztítóját és Lúgos víz készítő ionizáló Angyalvíz készülékét!
Így több pénzt és egészséget takaríthat meg!

 

Klór szűrés a zuhanyvízből       

     Vízttisztító javítás  Házhozszállítás  Karbantartás, szerelés 

Háztartási vízkezelés  Üzemanyag megtakarító  Gázmegtakarítás    Összehasonlítások   

Vásárlói tapasztalatok  Miért kellene mindenkinek?      Tévhitek a vízről és az ásványvizekről Vízhelyzet 

Szennyvízkezelés          Rólunk

  Kapcsolat  Nyitó lap

Jogi nyilatkozatunk:

Mi nem a gyógyszerek eladására szakosodtunk. Ezért azt a területet véletlenül érintő szakmaiságunk és véleményünk is, - főleg onnan nézve -, talán kétségbe vonható.

Oldalainkon az írások, az említett utalások, termékek és eljárások ismertetése nem valamely betegség megelőzését, diagnosztizálását, kezelését, gyógyítását tartalmazzák! Ez az orvosok feladata. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és bemutatása szándékunk szerint nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.

Termék ismertetőinkben, írásainkban, aki az orvosi vizsgálat, kezelés vagy műtéti beavatkozás szükségtelenségét vagy mellőzhetőségét értelmezi, arra utalást vél kiolvasni, vagy írásaink nála annak képzetét vagy szerinte a látszatát keltik, vagy bármely egészséggel összefüggő oldalunkkal, termékünkkel, tájékoztatónkkal kapcsolatban egészségügyi felvetése,
kétsége, kérdése támad, kérjük azonnal konzultáljon arról a témáról kezelőorvosával, szakorvosával, gyógyszerészével.

Azonban korunkból adódó bőséges egészséggel kapcsolatos egyéni megfigyeléseinket az Internet szabadságával élve, mégis szívesen tesszük közzé gondolat ébresztésre, a fenti feltételek figyelembe ajánlása mellett.

A weboldalainkon olvasható egészséggel összefüggő információk a saját és a törzsvásárlóink, barátaink egyéni megfigyelései, valamint a neten is felkutatható, olyan embereké, akik szintén sok időt szántak az emberek vízzel kapcsolatos egészséget érintő információk megismerésére. Ezek nem helyettesítik az orvosok és gyógyszerészek szakszerű véleményét.

Azért alkalmazzuk szándékosan, sűrűn, a bizonytalannak tűnő megfogalmazásainkat is, például a lehet, talán, lehetséges, úgy tűnik, tűnhet, úgy látszik, esetleg/es, -hat, elképzelhető, előfordulható, mi azt gondoljuk, stb., hogy kedves olvasóink hatóságilag is használt hiteles forrásokban is feltétlenül jól nézzenek utána az érdeklődésüket felkeltő témáknak, ténynek tűnő gondolatoknak is.

Az írásainkban és oldalainkon alapvetően leginkább kérdezni szándékozunk az érdeklődés felébresztése miatt, és esetleges kijelentéseink is csak a sok éves egyéni tapasztalatainkat mutatják abban a témában!

Az oldalaink egészséggel összefüggő információit a kedves érdeklődőink csak szakorvos és gyógyszerész véleményét is figyelembe véve, saját felelősséget vállalva vegyék át.